Selecteer je taal

    Geplaatst op 9 november 2023

    Domūs Living straalt als Interieur van het Jaar 2023

    Tijdens de feestelijke uitreiking van de Architectenweb Awards 2023, op woensdagavond acht november, is Domus Houthaven bekroond als Interieur van het Jaar 2023. Een project met de echte wauw-factor waarmee Blom haar steentje heeft bijgedragen aan het wonen van morgen. Wij zijn zowel trots op het eindresultaat als de bijzondere titel.

    Mooi, gezond en duurzaam wonen in de stad, op slechts 43m2? Het Domūs Living concept laat zien dat het kan met 235 huurwoningen in hartje Amsterdam. De compacte woningen zijn slim, sociaal en duurzaam. Slim omdat de appartementen effectief gebruik maken van de beschikbare ruimte. Sociaal omdat er gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes zijn waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken en duurzaam vanwege het materiaalgebruik en in het delen van voorzieningen.

    Herwaardering voor de bedstee

    ‘’ Elke woning is al voorzien van een eigen vloer, kasten, keuken en bed. De aanschaf daarvan door nieuwe bewoners is dus niet nodig. Dit voorkomt een hoop verspilling. Verder looft de jury hoe hier op een slimme manier compact gewoond kan worden. Door het meubel met daarin een geïntegreerd bed is het ruimtegebruik in de woningen zeer efficiënt.’’

    Hoe kunnen we van minder, meer maken? De Jury benoemt niet alleen het creatieve karakter van Blom maar ook één van haar doelstellingen voor de toekomst; Smart Living. Ofwel, maximale ruimtebeleving en gebruiksmogelijkheden op minder vierkante meters.
    De combinatie van slimme oplossingen, vrolijke en speelse kleuren en authentieke vormen zijn geheel passend bij het Urban Living concept en het moderne leven in de stad.

    Stedelijk woonconcept

    ‘’De jury is te spreken over het lef waarmee gekozen is voor een zeer uitgesproken ontwerp voor de woningen en gemeenschappelijke ruimtes. Als direct gevolg daarvan is een continue sfeer is ontstaan die van de woningen tot in de gemeenschappelijke ruimtes doorloopt. Die laatste voelen daardoor ook echt als een verlengde van de eigen woning. De jury ervaart hier een oprecht gevoel van woonplezier.’’

    De ontwerpers hebben zich ingeleefd in de natuurlijke omgeving en kwamen met unieke oplossingen. Het gebouw is hierdoor een verrassend en gevarieerd wooncomplex geworden. Met meer dan genoeg ruimte om te ontspannen, te studeren en te wonen. Na maanden hard werken zijn we er in geslaagd om in samenwerking met Shift architecture urbanism de ontwerpen tot leven te brengen en zo een geweldig eindresultaat neer te zetten!

    In samenwerking met:

    • Synchroon
    • Shift architecture urbanism
    • Staat Amsterdam
    • CBRE Investment Management
    • van Wijnen
    • Flux Landscape Architecture
    • To Be At

    Fotografie: Studio Pim Top

    Paassluiting 2024

    29 maart 2024

    Paassluiting 2024

    Eindejaarssluiting 2023

    18 december 2023

    Eindejaarssluiting 2023

    Meet the new Blom  

    28 november 2023

    Meet the new Blom  

    Domūs Living straalt als Interieur van het Jaar 2023

    9 november 2023

    Domūs Living straalt als Interieur van het Jaar 2023

    St. Joris: van karakteristiek pand naar viersterren cityhotel

    18 mei 2023

    St. Joris: van karakteristiek pand naar viersterren cityhotel

    Monumentale Timmerfabriek getransformeerd tot urban leisure hotel

    20 februari 2023

    Monumentale Timmerfabriek getransformeerd tot urban leisure hotel

    Blom maakt internationale ambities waar in Oostenrijk

    12 januari 2023

    Blom maakt internationale ambities waar in Oostenrijk

    Nieuwsbrief Blijf op de hoogte

    Op de hoogte blijven van de laatste trends & ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief